Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó neve aktív pályafutását követően is összeforr a vízilabdával. Jelen pillanatban a Vasas vízilabda ifjúsági csapatának edzője, játékvezetőként tevékenykedik, és immár hatodik szezonját tölti Máltán, ahol nemzetközi vízilabda- és nyelvtábort tart a 14-18 év közötti korosztálynak.

Sikeressége a máltai vizeken is vitathatatlan. Szezononként 50-60 ifjú sportoló vesz részt két-háromhetes turnusokban a képzésen. A pozitív visszajelzés kézzelfogható, hiszen a résztvevők több éve visszatérő játékosok a világ minden tájáról. Szó szerint minden kontinensről képviseltetik magukat az ifjú titánok. Eddig összesen 29 országból látogatták meg táborát. Idén egy ausztrál női csapat és dél-afrikai pólósok színesítették a palettát, de jöttek Kenyából, az USA-ból, sőt Kamcsatkából is.

A Camp-ban nincs idő unatkozni. 8.30-11 óra között edzés, majd az ebédet követően 13-17.30 között magas színtű angol nyelvoktatás, ahol a társalgásra és a nyelvtanra fókuszálnak. A napot 17.45-19.30 között a második edzés zárja. Angolszász minta alapján hoteleken kívül host family elhelyezés biztosított teljes ellátással. Hétvégén szervezett szabad programokkal kapcsolódnak ki, töltődnek fel a résztvevők. Csúszdapark, 5 D-s mozi, fürdőzés a Golden bay homokos partjainál vagy kirándulás Gozo szigetére, ahol az Azur window-n keresztül csodálhatjuk a Földközi-tenger kékjét.

Amennyiben ez még nem elég, akkor Rajmund baráti és kapcsolati tőkéjének köszönhetően nem egyszer olimpiai- és világbajnok társak segítik a munkát Pelle Anikó, Kásás Zoltán, Vincze Balázs vagy akár Kiss Gergő személyében.

Kép és szöveg: Szaka József

Megosztom