Modric az Év játékosa

Luka Modric Cristiano Ronaldót és a Mohammed Szalahot megelőzve lett az Év játékosa az UEFA-nál.

Modric a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert, majd a futball-világbajnokságon a döntőbe jutott a horvát válogatottal, végül ezüstérmes lett.

A liverpooli Szalah a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is jó szezont hozott össze, de a világbajnoksága felejthetőre sikerült Egyiptommal. Modric klubtársa, Ronaldo ugyan szerzett fontos gólt a vb-n is, de Portugáliával ő sem jutott messzire, kiesett a nyolcaddöntőben. Modric mellett vb-teljesítménye dönthetett.

Az elismerést csütörtökön a Bajnokok Ligája csoportkörének monacói sorsolását követően adták át a Real Madrid középpályásának.

A horvát válogatottal a nyári oroszországi világbajnokságon ezüstérmes Modric a szavazásban volt madridi klubtársát, a portugál Cristiano Ronaldót, valamint a BL-döntős Liverpool egyiptomi támadóját, Mohamed Szalahot előzte meg.

A nőknél a VfL Wolfsburg dán játékosa, Pernille Harder nyert, a norvég Ada Hegerberg (Olympique Lyon), valamint a francia Amandine Henry (Portland Thorns/Olympique Lyon) előtt.

A végeredmény a BL előző csoportkörében szereplő 32 klub vezetőedzőjének, valamint 55 újságírónak a szavazatai alapján állt össze.

Ezúttal is külön díjazták az előző BL-szezon legjobb kapusát, védőjét, középpályását és támadóját is Keylor Navas, Sergio Ramos, Modric és Ronaldo vitték el a díjakat, akik mindannyian a Real Madrid játékosai voltak a 2017/18-as idényben.

David Beckham 115-szörös angol válogatott középpályás életműdíjat vehetett át az UEFA elnökétől, Aleksander Ceferintől.

Megosztom