Ez évben is újabb csúcsot döntött a hagyományosan május végén megrendezésre kerülő Diplomata Kupa.

Idén az újkori pólótörténelem legerősebb mezőnye gyűlt össze, 6-10 gólos csapatok mérték össze a tudásukat. (Az Európa Bajnokságon 6-9 gólos csapatok indulhatnak.) A rangos versenyen a magyar versenyzőkön túl osztrák, német, belga, szlovák, orosz, valamint pakisztáni és argentin pólójátékosok is részt vettek, megközelítőleg 80 lóval. A nézőlétszám is csúcsot döntött, mivel 500 pólórajongó biztatta a csapatokat. A rendezvényt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes nyitotta meg a rendezvény fővédnöke, Tarlós István nevében. Majd a diplomaták nevében Maximiliano Gregorio-Cernadas argentin nagykövet úr köszöntötte az összegyűlt csapatokat.

A Magyar Polo Club-ban 2005 óta hagyományosan május utolsó hétvégéjén tartják Magyarország legrangosabb nemzetközi lovaspóló versenyét a Diplomata Kupát, melyre a hazánkba akkreditált nagykövetek mellett a hazai gazdasági és társadalmi élet reprezentatív képviselőit hívják meg. A póló hagyományosan elegáns csapatsport. A „sportok királya, a királyok sportja”.

A vendégek megtekinthették az izgalmas és látványos döntő mérkőzéseket, miközben magyar prémium szolgáltatókat és termékeket ismerhettek meg. Megtekintették és kipróbálhatták a legújabb Audi márkájú kocsikat, megkóstolhatták a Gundel étterem finom menüit. Megismerkedhettek a Professio Magánklinika és az Ivanics rekreációs intézet szolgáltatásaival és megtekinthették a Royal Diamond ékszereket.

A rendezvény jótékonysági programja a Máltai Szeretetszolgálat javára zajlott az Ar2day gallery értékes képének árverésével.

A hagyományos kalapverseny is kiemelkedő érdeklődéssel zajlott a hölgyek körében, a diplomáciai testület tagjai és nagykövet asszonyok is nagy szeretettel vettek részt a megmérettetésen. A lovaspóló verseny háziasszonya és szervezője, Ivanics Edit azt is elárulta nekünk, hogyha nappali elegáns ruha, akkor Treasure Budapest, ha pedig estélyi ruháról van szó, akkor a Léber Barbara ruhakollekciót választja. 

Az izgalmas döntő mérkőzés végeredményeként a Cassiopeiai csapat lett a győztes, aki 2013 óta folyamatosan megnyeri a Diplomata Polo Kupa első helyét. Kíváncsian várjuk, hogy a 2018-ban is övék lesz-e a nyertes cím.

www.magyarpoloclub.hu

Megosztom