Hirdetés

Csillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsoma

Google Plus

A Csillaghegyi Strand Budapest második legrégebbi strandja. Vize mérsékelt ásványianyag-tartalmú, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, természetes ásványvíz.

A hegyoldalba épült strandfürdő 2018 októberéig egy 33 méteres úszómedencével, egy nyári strandmedencével és egy gyermekmedencével rendelkezett. A strandot üzemeltető Budapest Gyógyfürdői Zrt. már régóta szeretett volna egy egész évben nyitva tartó, minden igényt kielégítő, modern fürdőegységet kialakítani ezen a gyönyörű területen. A közelmúltban sikerült megegyezniük a tulajdonossal, a Fővárosi Önkormányzattal egy közös nagyberuházás elindításáról.

A beruházás alapkövét 2017 januárjában tették le. Ezt követően az építkezés területén egyedülálló, római kori, kelta kocsisírra bukkantak a Budapesti Történeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum régészei. A helyi, kelta származású elit temetkezési szokásaihoz köthető sírba egy teljes utazó kocsit, és két fogatos lovat helyeztek el annak idején. A kocsi díszítése alapján a csillaghegyi kocsi sír egyike a római Aquincum területéről az utóbbi időben előkerült legszenzációsabb leleteknek. A régészek kutatómunkájának befejeztével kezdődhetett meg a gigantikus méretű építkezés a hegyoldalban, amely 2018. október 31-én fejeződött be.

Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közös beruházásának értéke 3,9 milliárd Ft volt. A beruházás során egy több mint 7 800 m2 alapterületű, többszintes, fedett fürdőépület került kialakításra, melyben tizenkét új medence kapott helyet.

A fürdő neve – a száz évvel korábbi elnevezést idézve - Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő lett. A vadonatúj fürdőben minden korosztály igényeire gondoltak az építtetők.

Az első szinten a sportolni vágyókat és az úszásoktatásra jelentkezőket egy 25x33 méteres, 27 oC-os versenymedence és egy 10x12 méteres, 30-32 oC-os tanmedence várja. A versenymedence alkalmas úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolítására is. A lelátó kisszámú nézőközönség befogadását teszi lehetővé. Ezen a szinten helyet kapott még egy finn szauna, egy infraszauna és egy kisméretű, de minden izom megmozgatására alkalmas fitness terem.

A második szinten, a wellness részlegben három, különböző hőfokú, élményelemekkel ellátott medence várja a pihenni vágyókat.

A harmadik szinten, a gyermekvilágban egy különleges, sodrófolyosóval ellátott, vizes játszótér, két medence, egy babamedence és egy foglalkoztató kuckó teszi teljes körűvé a családbarát szolgáltatásokat. A gyermekmedence és a babamedence vizének hőfoka egyaránt 34-36 oC.

Az ötödik szinten található a szaunavilág, ahol helyet kapott: egy infraszauna, egy aroma szauna, egy ördög szauna, egy gőzkamra, egy nagyméretű, panorámás finn szauna, továbbá egy bio szauna, hideg- és meleg vizes merülő medencékkel, valamint egy 36 oC-os ülőmedencével.

Igen nagy népszerűségnek örvend a kétszemélyes sódézsa, amely egy hangulatos sószobában található. A fából készült dézsát 36 oC-os sós vízzel töltik fel, és pezsegtetik. A sós vízben egy alkalommal kb. fél órát javasolt eltölteniük a vendégeknek. Élettani hatásai megegyeznek a tenger vízével. Jót tesz a bőrnek, sőt egyes bőrproblémák gyógyítására is ajánlott. Ezen kívül a belélegzett sós levegő tisztítja a légutakat.

Az új fürdő egyik attrakciója a panorámamedence, mely a legfelső szinten, egy külső teraszon található. Ez egy különleges, lebegő élményt biztosító élménymedence, amelyben ülve nemcsak a kellemesen meleg, 36-38 oC-os csillaghegyi vizet és a derékmasszírozó fúvókák jótékony hatását élvezhetjük, hanem közben a lenyűgöző környezetet is csodálhatjuk.

Az épület mellett egy kétpályás, egész évben használható csúszdapark is létesült.

A fürdő egy értékes művészeti alkotással is büszkélkedhet. Ez egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amely a lebontott Újpesti Fürdőből került áthelyezésre, és új helyén az impozáns úszómedence egyik falát díszíti.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben többféle belépőjegy típus közül választhatnak a vendégek, attól függően, hogy a fürdő mely szolgáltatásait szeretnék igénybe venni. Van kedvezményes gyermekjegy, diák- és nyugdíjas jegy, reggeli, illetve esti úszójegy, és vannak családi belépőjegyek is.

 

Képek

Csillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsomaCsillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsomaCsillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsomaCsillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsomaCsillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsoma

Google Plus

Galéria

Csillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsoma
  • Csillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsoma
  • Csillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsoma
  • Csillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsoma
  • Csillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsoma
  • Csillaghegyen megnyílt Budapest legújabb wellness paradicsoma

Hirdetés