Hirdetés

Harry herceg és Meghan hercegné bejelentette kisfiuk nevét

Google Plus

Először lehetett látni Harry herceg és Meghan hercegné kisfiát, aki hétfőn született 3200 grammal, nem sokkal később pedig az is kiderült, hogy a gyerek neve Archie Harrison Mountbatten-Windsor lett - írja a Sky News.

A bemutatással a királyi család körében szokásosnál hosszabb időt vártak.

A hercegné azt mondta, nagyon jól vannak, nagyon boldog, mert az ő "srácai a legjobbak a világon". A gyereket a windsori kastély Szent György-termében mutatták be a sajtónak, pár kérdésre is válaszoltak.

Meghan szerint a csecsemő álomszerűen viselkedik, nagyon édes és nyugodt a természete.   

Harry herceg azzal viccelődött, hogy a gyereknek már most van némi arcszőrzete. Még csak pár napja vált szülővé, de élvezi minden pillanatát a szülői létnek.  

Az angol sajtóban a bemutatás után is "Baby Sussex"-ként emlegették a fiút, de azóta kiderült a neve is, a Sky News értesülései szerint Harry herceg és Meghan hercegné Archie Harrison Mountbatten-Windsornak nevezték el őt. 

Meghan elárulta, hogy ezután meglátogatják a gyerek dédnagyszüleit, II. Erzsébet királynőt és Fülöp edinburgh-i herceget, majd a baba nagymamáját, Doria Raglendet is, aki a baba miatt Angliába utazott Los Angelesből. 

Harry herceg fia nem született hercegnek, mivel egy V. György brit király által hozott rendelkezés alapján kizárólag az uralkodó legidősebb unokájának jár automatikusan a hercegi cím, utána pedig továbbra is az elsőszülöttek öröklik azt. Csak akkor lehet herceg, ha az aktuális uralkodó úgy dönt, mégis nekik adományozza a címet. A sussex-i baba a Dumbarton grófja címet kapja meg, akárcsak édesapja, Harry. 

Képek

Harry herceg és Meghan hercegné bejelentette kisfiuk nevét

Google Plus

Galéria

Harry herceg és Meghan hercegné bejelentette kisfiuk nevét

Hirdetés