Hirdetés

„Már a jövő évi Szigetet szervezzük”

Google Plus

Soha nem volt még ilyen nagy az érdeklődés a Sziget iránt. Három teltházas napot számlált a fesztivál, aminek összesen 565.000 látogatója volt a hét nap alatt. Sokáig úgy tűnt, hogy az utolsó nap is megtelik, de az eső egy kicsit beleszólt. A szervezők már a jövő évet tervezik, a főszervező tájékoztatása szerint az első nagy név már kb. egy hónap múlva ismert lehet.

Csúcsként 2016-ban 496 ezer látogatót jelentettünk be, de akkor még volt mínusz egyedik és nulladik nap, melyek nem számítottak teljes napoknak – ezért csak 6 nappal számítottuk a látogatói számot – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. Mostantól azonban hét napos a program, ezért a teljes hetet számoljuk, így lehet, hogy 3 teltházas nappal számolva majd’ 570 ezer látogatója volt az idei fesztiválnak az egy hét alatt”– tette hozzá Kádár, aki korábban elmondta, hogy egy hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki. Ennek első lépéseként a 2018-as Nagyszínpad sztárfellépőire majd’ 1 milliárd forinttal többet költöttek idén, mint a korábbi évben, jövőre pedig ezt még egy fél milliárddal megfejelik és már olyan nevek vannak kilátásban, akik biztosan sok látogatót szippantanak a Szigetre, közülük az elsőre hamarosan fény is derül.

Azért az idei Sziget sem szűkölködött zenei csemegékben, mint ahogy egyéb más műfajban is a legjobbakat hozta a fesztivál, ami ismét kicsalogatta a Budapesten forgató hollywoodi sztárokat, mint például itt volt maga Borat, azaz Sacha Noam Baron Cohen, brit komikus színész, aki feleségével, Isla Fisherrel érkezett a minap Budapestre, és úgy érezte, nem hagyhatja ki a Szigetet. De akik felléptek, ők is jól érezték magukat:  MØ például itt ünnepelte a születésnapját, Lianne La Havas a pasiját is elhozta, a War on Drugs ledöbbent, hogy milyen szuper a backstage vendéglátása, Kygo és Shawn Mendes a koncertjük után pedig úgy érezték, hogy szakmát kell váltaniuk és a backstage-ben beálltak bartendernek, koktélokat keverve és sört csapolva a helyi közönségnek. Mumford & Sons a koncertjük után megosztottak az Instán egy posztot: „Felébredve az elmúlt éjszakából – olyan volt, mint egy álom. Köszönjük @szigetofficial és köszönjük mindenkinek, akik megosztották velünk ezeket a pillanatokat. Szeretjük, amit csinálunk, és nagyon hálásak vagyunk”. Shawn Mendes ezt posztolta: „Ma este csordultig telt a szívem. Köszönöm, Sziget!” Dua Lipa pedig így írt: „Az első nagyfesztiválos headline show-m. Micsoda álom!”

Megérkezett a Sziget kezdete óta számolt 9 milliomodik látogató is. Egy svájci diáklány, aki először jött a fesztiválra, amiről elmondása szerint nagyon sok jót hallott már, az utolsó napon érkezett, az Arctic Monkeys koncertjére.

Jól vizsgázott a Love Revolution „Green Planet”, azaz a környezettudatos akciója. „Idén megdupláztuk az újrahasznosítható hulladék mennyisé-gét. Nagyjából 500.000 darabbal kevesebb szívószál fogyott, ezzel a felére esett vissza a mennyiség. A re-pohár bevezetése pedig azt eredményezte, hogy gyakorlatilag nem volt pohár-hulladék a Szigeten, és valóban másfél millió eldobható pohártól tudtuk mentesíteni a környezetet. Így környezetvédelmi szempontból ez minden idők legsikeresebb Sziget fesztiválja volt – állítják a szervezők.

www.sziget.hu

 

Képek

„Már a jövő évi Szigetet szervezzük”„Már a jövő évi Szigetet szervezzük”„Már a jövő évi Szigetet szervezzük”„Már a jövő évi Szigetet szervezzük”„Már a jövő évi Szigetet szervezzük”„Már a jövő évi Szigetet szervezzük”„Már a jövő évi Szigetet szervezzük”

Google Plus

Galéria

„Már a jövő évi Szigetet szervezzük”
  • „Már a jövő évi Szigetet szervezzük”
  • „Már a jövő évi Szigetet szervezzük”
  • „Már a jövő évi Szigetet szervezzük”
  • „Már a jövő évi Szigetet szervezzük”
  • „Már a jövő évi Szigetet szervezzük”
  • „Már a jövő évi Szigetet szervezzük”
  • „Már a jövő évi Szigetet szervezzük”

Hirdetés