Hirdetés

Hajót biztosíts!

Google Plus

A Generali Biztosítót erősítő Szekeres Csaba, az egyik legifjabb, de máris a legsikeresebb hazai pénzügyi-befektetési tanácsadók egyike, akinek ügyfélkörét több százan alkotják. A békéscsabai illetőségű, 33 esztendős fiatalember személye garancia rá, hogy a hozzá fordulók azt kapják a pénzükért, amit szeretnének. Területeinek egyike nemrég még a fehér foltok birodalmába tartozott, mert miközben régóta tudjuk, hogy hajózni muszáj, az még csak a közelmúlt felismerése, hogy a hajót egyszersmind célszerű biztosítani is.

- Mielőtt „vízre szállnánk”, időzzünk el egy keveset a szárazföldön: mit kell, mit érdemes tudni Szekeres Csaba munkájáról?  És hogy áll a helyzet a „kliensi visszajelzésekkel”?

- Háromszáz ember biztosításait kezelem, ez valamivel több mint hatszáz szerződést jelent, ami annyit tesz, hogy a Generali Biztosítóhoz ügyfeleim együttesen több mint 55 millió forintnyi biztosítást fizetnek be évente. Ezt a szintet három esztendő alatt értem el. Az ügyfélkörben alapvetően ajánlásokkal haladok tovább, vagyis mivel több szerződésüket is én kezelem, ezért, s a magas elégedettségi mutatók miatt szívesen ajánlanak tovább másoknak.

- Ám nemcsak ezért tartják számon úgy a szakmában, na és persze ügyfelei körében is, mint igazi családbarát tanácsadó... Aki a teljesítményeket mérő rendszer számai szerint a minőségi mutatót tekintve az egyik legjobb a területén, a junior tanácsadói szintmérésben pedig toronymagasan vezet a fiatalabbak között, akik kevesebb, mint öt éve vannak a cégnél.

-  Mivel ügyfeleimnek többnyire teljes biztosítási portfólióját viszem, személyes és folyamatos kontaktusban vagyok velük, munkaviszonyunkat rendszeres találkozók jellemzik. Ügyfeleim azt kapják, amire valóban szükségük van: megfelelő szolgáltatásokat megfelelő ár-érték arányok mellett. A Facebookon keresztül tartom az eleven kapcsolatot, így tudok rendszeresen és szándékaim szerint a lehető leghasznosabb tanácsokkal szolgálni az ország minden részéből hozzám fordulóknak, hogyan tervezzék meg kiadásaikat, miképpen költsék el okosan jövedelmüket. A visszajelzések arról tanúskodnak, hogy sikeres és eredményes a háztartásokkal fenntartott szoros kapcsolat, amelynek keretében segítséget nyújthatok a személyes és családi pénzügyek megtervezésében, a hosszú távú stabil jövő megalapozásában.

- 2016 óta dolgozik a Generalinál. Rögtön a mélyvízbe, vagy hogy témánknál maradjunk: „hajóközelbe” dobták?

- Amikor elkezdtem, azt mondták nekem a cégnél, találjak ki olyan szakágat, amivel kevesen foglalkoznak, s aminek a szakértője lehetek. Én már előtte is nagyon szerettem hajózni, a vitorlázás mindig is nagy szerelmem volt, ráadásul a biztosítóm a fő szponzora az ismert hazai nagy hajókiállításnak, a Hungexpón évente sorra kerülő Boat Show-nak, így ott képviselhettem a Generalit mint hajóbiztosítási szakember. Innen kezdtek el jönni a legelső ügyfeleim, s kínálkozott a lehetőség, hogy speciálisan a hajózáshoz kapcsolódó biztosításokkal foglalkozzam.

- Mit a főbb tudnivaló?

- A szakmai lényeg: van felelősségbiztosítás, ez ugye az autóknál kötelező, a hajóknál a jelenlegi törvényi szabályozás szerint nem kötelező. Ugyanakkor a hajókikötők egyre inkább előírják, ha valaki tároltatni szeretné a hajóját. Ez a biztosításfajta harmadik félnek okozott, akár több millió forintos károkra nyújt fedezetet. A kötelező biztosítást hajónál - egy autóéhoz viszonyítva - jóval kedvezőbb árakon lehet megtenni, s mind tavi hajóra, mind folyami hajókra köthető. Előbbiek jellemzően vitorlások, utóbbiak inkább motoros hajók, jachtok.

- Ha, mondjuk, a Dunán hajózok, s el akarom hagyni az országhatárt, mi a teendő?

- Ilyen esetben előzőleg külföldi, tehát Európára való kiterjesztést lehet kérni, amit elfogadnak az adott országban; angol nyelven is ki tudjuk állítani a kötvényt. Míg magyar vizeken nem az, például a horvátoknál kötelező az ilyen biztosítás megléte.

- Ha már déli szomszédunk szóba került: tegyük fel, hogy motorcsónakot viszek magammal a horvát tengerpartra. Arra is tudok biztosítást kötni?

- Igen, sőt speciális esetben például európai versenyekre is lehet, bármilyen hajóra. Ám fontos tudnivaló: magyar hajólevéllel kell rendelkezni ilyen biztosításhoz.

- Említhetünk számokat a „Szekeres-hajótáborból”?

- Évről évre növekszik a mennyiség, nálam jó félszáz hajó van biztosítva. A Generali az idei évre 40 százalékos kedvezményt kínáló akcióval jött ki, ez egész nyáron adható. Ha például tavaly 100 ezer forintot fizetett valaki, az idén ugyanez a hajó hatvanezerért biztosítható.

- Mennyire ismert és elterjedt ez a biztosítási forma?

- Magyarországon a hajóknak csak kevesebb, mint egyharmada van biztosítva! Jómagam személyes missziómnak tekintem, hogy legalább az információt eljuttassam a hajótulajdonosokhoz. Hogy tudjanak róla az ügyfelek: létezik ilyen biztosítás is, és a kapott információ, s a biztosítási díj ismeretében eldönthessék, hogy kell nekik vagy sem.

 

Képek

Hajót biztosíts!Hajót biztosíts!

Google Plus

Galéria

Hajót biztosíts!
  • Hajót biztosíts!
  • Hajót biztosíts!

Hirdetés