Hirdetés

ZEMA ékszerház

Google Plus

Egyedi értéket és minőséget képvisel a hazai ékszeriparban a nemzetközi hírű, száz százalékban magyar tulajdonú ZEMA ékszerház. A családi vállalkozásban működő cég 2011 óta készít saját tervezésű és kivitelezésű porcelán ékszereket, amelyek exluzivitásához a kézi megmunkáláson túl hozzájárul a dekoráláskor használt 21 karátos arany és a 23 karátos platina. A Pálházán található saját tulajdonú üzemben az ékszerek dekorálását festőművészek és porcelánfestők végzik. A kezdeti formákat szobrászművészek készítik a ZEMA tervei, pontosabban a márka designere, Papp Erzsébet tulajdonos tervei alapján. A dekorációk sokrétűek, a hagyományostól az art decon és szecesszión át a barokkig. 

A ZEMA koncepciója, hogy a tradíció iránti elkötelezettséget közvetítse, amelynek szerves része az ősi magyar motívumok felvirágoztatása. Ennek jegyében született meg a legújabb, ŐSERŐ névre hallgató kollekció. Az elnevezés egyszerre utal a négy őselemre, mögöttes tartalma pedig a magyarok eredetének a feldolgozása a honfoglalás és a honfoglalást megelőző időszakból. Hosszú kutatómunka, a Magyarország területén megtalálható sírleletek tanulmányozása előzte meg az egyes korok stílusjegyeiből, formáiból, színeiből összeállított kollekció megalkotását.  Minden történelmi időszakhoz egy-egy elemet és motívumot kapcsoltak. Ennek eredményeként a honfoglalás korához a háromágú élet virága motívum és a földelem társul. Az avar kort a kör alakú napsugárforma és a tűz elem eleveníti meg. A hun kor ábrázolását az üstök felsőrészén található motívum és a víz elem jellemzi. A szkíta kor jellemző motívuma az emberalakot ábrázoló kardnyél  a levegő elemmel társítva.

Magyarországon és a világon is szinte egyedülálló a porcelánból készült ékszer, még a világhírű meisseni porcelán sem foglalkozik a kézművességnek ezzel az ágával.   Világszerte elismeréssel adóznak a ZEMA márka minősége, tiszta lelkületű kreációi előtt. Legutóbb a New York- i Fashion Weeken arattak tetszést a ZEMA ékszerek.  A márka hazai megbecsülését jelzi, hogy 2014-ben elnyerték a Nemzeti Érték címet. Hírességek éppúgy szívesen viselik a művészi értékű darabokat, mint visszatérő vásárlók, akik arról számolnak be, hogy mindenütt tetszést aratnak velük.

A ZEMA ékszereken kívül más porcelán termékeket is készít, nemes pálinkák designos üvegeitől az exkluzív kategóriájú díjakig. A márka büszke arra, hogy a 60. Az Év Sportolója gálára a ZEMA egyedileg tervezett és kizárólag erre az alkalomra kézzel készített, 21 karátos arannyal bevont díjaival ünnepelték a hazai sportvilág kiválóságait.

 

Szentgyörgyi Rita

Képek

ZEMA ékszerházZEMA ékszerházZEMA ékszerházZEMA ékszerház

Google Plus

Galéria

ZEMA ékszerház
  • ZEMA ékszerház
  • ZEMA ékszerház
  • ZEMA ékszerház
  • ZEMA ékszerház

Hirdetés